Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ


Υλικά για 4 άτομα

250 γρ.μαυρομάτικα φασόλια, βρασμενα

1 ½ ματσάκι ρόκα

6 φρέσκα σύκα, κομμένα στα τέσσερα

180 γρ.ξηρή μυζήθρα η πεκορίνο σε κυβάκια

1 κ.σ.ξίδι μπαλσάμικο

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2-3 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλατι, πιπέρι

Βάζετε τα φασόλια να παγώσουν στο ψυγείο. Πλένετε τη ρόκα, τη στεγνώνετε και την κόβετε με το χέρι. Αναμειγνύετε το ξίδι με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ. Περιχύνετε τα φασόλια με τη βινεγκρέτ. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτετε τη ρόκα και το τυρί στη σαλάτα και στολίζετε με τα κομμένα σύκα. Την πασπαλίζετε με τον δυόσμο και τη σερβίρετε.

Κοίταξε και εδώ:

Πίτσα με σύκα, προσούτο και σπανάκι

Ανατολίτικη σαλάτα ζεστής φακής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου