Λικέρ ρόδι


5 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
1/2 λίτρο τσίπουρο η βότκα
1/4 της κούπας γρεναδίνη η 1 ποτήρι νερό
300 γρ.ζάχαρι
1 λίτρο νερό
1 ρόδι
τούλι

Απλώνουμε στη λεκάνη ενός μπολ το τούλι και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα σπόρια του ροδιού. Σφίγγουμε το τούλι σε ένα πουγκί και αρχίζουμε να το ζουλάμε. Στο χυμό που θα πάρουμε συμπληρώνουμε 500 ml τσίπουρο και λίγη γρεναδίνη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 5 μέρες. Κατόπιν φτιάχνουμε σιρόπι, λιώνοντας τη ζάχαρη μέσα σε νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα που φυλάξαμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου