Απαλή σοκολάτα με φιστίκια και κρέμα καφέ


Υλικά για 10 άτομα
450 γραμμ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (70-72% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
600 ml κρέμα γάλακτος (για ζαχαροπλαστική)
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κακάο
50 γραμμ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης, κοπανισμένο

Για την κρέμα:
250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
1 μικρό φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στη σοκολάτα. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τσέρκι ζαχαροπλαστικής σε μια στρογγυλή πιατέλα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για τρεις ώρες, ώσπου να πήξει πάλι η σοκολάτα. Απομακρύνετε το τσέρκι με τη βοήθεια μιας πετσέτας που θα έχετε ζεστάνει προηγουμένως στον φούρνο ή στα μικροκύματα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με το κακάο χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόσκινο ή σουρωτήρι. Χτυπάτε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη και, μόλις αρχίσει να σχηματίζει μυτούλες η κρέμα, προσθέτετε τον καφέ στο μείγμα. Σερβίρετε τη σοκολάτα πασπαλισμένη με φιστίκι Αιγίνης και προτείνετε χωριστά την κρέμα του μασκαρπόνε.

Της Θάλειας Τσιχλάκη, από το ΒΗΜagazino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου