Πράσινη σαλάτα με μποράντζα και αυγοτάραχο


Υλικά για 4-6 άτομα
20 γραμμ. αυγοτάραχο
1 μαρούλι
1 iceberg
1 γαλλική σαλάτα
2 κ.σ. σχοινόπρασο* (τσάιβς), ψιλοκομμένο
1 μάτσο μποράντζα ή μποράγκο**

Για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. τζιν ή τσίπουρο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από τα σαλατικά, πλένουμε τα τρυφερά τους φύλλα και τα φύλλα της μποράντζας σε άφθονο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι τα σαλατικά και προσθέτουμε τα φύλλα από την μποράντζα και το σχοινόπρασο.

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα σέικερ (ή σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά) χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά για τη βινεγκρέτ, εκτός από το ελαιόλαδο, ώσπου να ομογενοποιηθούν και να λιώσει το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε 1-2 λεπτά πολύ δυνατά για να δέσει η σος. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αυγοτάραχο κομμένο σε φετάκια και τα άνθη της μποράντζας.

* Θα βρείτε φρέσκο σε επιλεγμένα καταστήματα και αποξηραμένο στα καλά μπαχαράδικα.

** Φυτό με γαλάζια ανοιχτόχρωμα άνθη σε σχήμα αστεριού και σκουροπράσινα φύλλα, που νοστιμίζουν σαλάτες, σάντουιτς, σούπες κ.ά. Θα το βρείτε σε φυτώρια στην εποχή του.

Της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (ΒΗΜΑgourmet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου