Σαλάτα με ρεβίθια, φρέσκο σκόρδο και μυρώνια

Υλικά (για 4 άτομα)
 400 γραμμάρια ρεβίθια
2 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
100 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο Arla
100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 30 λεπτά

1. Σε ένα μεγάλο μπολ από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια να φουσκώσουν μέχρι το πρωί.
2. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζετε για 30 λεπτά μαζί με ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Σε ένα μικρό μιξεράκι η σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύετε την μουστάρδα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Περιχύνετε τα ρεβίθια με το παραπάνω μείγμα και προσθέτετε τα φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα, το μυρώνι και το σκληρό κίτρινο τυρί και ανακατεύετε.

Πηγή: www.arlafoods.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου