Γλυκοπατάτα-ακορντεόν

Υλικά για 4-6 άτομα

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 αυγό χτυπημένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση μισού εκατοστού δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής. Μετά αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα και το λιωμένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις φέτες εσωτερικά και εξωτερικά της πατάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Πηγή: www.sidagi.gr

Τα οφελή της γλυκοπατάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου